Prajitura cu alune, stafide si cacao
PrinteazaPrajitura cu alune, stafide si cacao din: oua, zahar, apa, faina, nuca, stafide, nes (cappuccino), lapte, margarină, esenţă de vanilie, cacao (nes), unt.
- 6 ouă
- 250 g zahăr
- 1 lingură apă
- 6 linguri făină
- 150 g nucă prăjită şi tăiată
- 150 g stafide
- 2 linguri nes (cappuccino)
Ingrediente pentru cremă:
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 1 lingură făină
- 100 ml lapte
- 20 g margarină
- esenţă de vanilie
Ingrediente pentru glazură:
- 4 linguri zahăr
- 2 linguri cacao (nes)
- 4 linguri apă
- 100 g unt
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu apă şi zahărul, adaugi gălbenuşurile, făina şi restul ingredientelor. Dai la cuptor până trece testul scobitorii. Rece, tai blatul în două.
Ouăle frecate bine cu zahărul, na le pui pe baie de aburi până se îngroaşă. Când crema e rece, adaugi margarina. Jumătate din cremă o pui între foile blatului şi cealaltă jumătate o pui deasupra.
Fierbi toate ingredientele până se îngroaşă şi torni glazura călduţă peste prăjitură.
Pofta buna!