Prajitura cu alune

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu alune din: alune, ciocolata, unt, zahar pudra, lapte, zahar vanilat, ulei, faina, oua, zahar si sare.

Ingrediente:Prajitura cu alune

  • 100 g alune
  • 100 g ciocolată

pentru crema:

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g alune
  • 50 ml lapte
  • 1 pliculeţ cu zahăr vanilat

pentru aluat:

  • 300 ml apă
  • 150 ml ulei
  • 300 g făină
  • 4 ouă
  • 1 lingură cu zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbe apa cu uleiul şi zahărul. Adaugă făina, amestecă energic şi lasă pe foc până se îngroaşă. După ce s-a răcorit, încorporează ouăle, unul câte unul. Cu ajutorul unui şpriţ sau al unei linguriţe, pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt grămăjoare de aluat. Ţine-le la cuptor până se auresc deasupra.

Freacă untul spumă cu zahărul pudră. Adaugă alunele măcinate şi opărite cu laptele. După ce s-au răcorit gogoşelele, taie-le deasupra un căpăcel şi umple-le cu puţină cremă de alune. Unge-le cu ciocolată topită şi alune.

Prajitura cu alune

Prajitura cu alune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.