Prajitura cu alune
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu alune din: alune, ciocolata, unt, zahar pudra, lapte, zahar vanilat, ulei, faina, oua, zahar si sare.
- 100 g alune
- 100 g ciocolată
pentru crema:
- 200 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 200 g alune
- 50 ml lapte
- 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
pentru aluat:
- 300 ml apă
- 150 ml ulei
- 300 g făină
- 4 ouă
- 1 lingură cu zahăr
- sare
Mod de preparare:
Fierbe apa cu uleiul şi zahărul. Adaugă făina, amestecă energic şi lasă pe foc până se îngroaşă. După ce s-a răcorit, încorporează ouăle, unul câte unul. Cu ajutorul unui şpriţ sau al unei linguriţe, pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt grămăjoare de aluat. Ţine-le la cuptor până se auresc deasupra.
Freacă untul spumă cu zahărul pudră. Adaugă alunele măcinate şi opărite cu laptele. După ce s-au răcorit gogoşelele, taie-le deasupra un căpăcel şi umple-le cu puţină cremă de alune. Unge-le cu ciocolată topită şi alune.
Prajitura cu alune
Pofta buna!