Prajitura cu amaretto
PrinteazaPrajitura cu amaretto din: ciocolata neagra, zahar, oua, unt, faina, amaretto, ciocolata cu lapte, unt, frisca, zahar, nuci.
pentru baza:
- 100 g ciocolata neagra
- 70 g zahar
- 2 oua
- 75 g unt
- 30 g faina
- o lingura amaretto
pentru stratul doi:
- 200 g ciocolata cu peste 70% cacao
- 100 g ciocolata cu lapte
- 75 g unt
- 400 ml frisca lichida
- 3 oua
- 50 g zahar
pentru servit:
- 100 g nuci macinate sau alune
Mod de preparare:
Ciocolata şi untul se pun la topit şi, după ce au devenit un amestec cremos, se pun ouăle si zahărul.
Se amestecă bine, se pun făina si amaretto si se amestecă din nou.
Se toarnă într-o formă unsă cu unt si tapetată cu făină şi se coace 20 de minute. Se lasă apoi la răcit.
Pentru stratul doi, ciocolata si untul se topesc şi seJasă să se răcorească.
Ouăle si zahărul se bat pentru a obţine o cremă si apoi se adaugă ciocolata cu untul.
Se bate frişca si apoi se adaugă peste restul cremei şi se lasă să se răcească.
Pentru montarea prăjiturii, se taie din aluat cu cercul de metal si se aşază în alte cercuri de metal mai înalte.
Se presară un strat de nuci măcinate. Apoi se pune spuma si se dă totul la frigider pentru 4 ore.
Se serveşte cu nuci măcinate.
Prajitura cu amaretto
Pofta buna!