Prăjitură cu ananas şi cocos
PrinteazaPrăjitură cu ananas şi cocos din: branza de vaci, unt, oua, faina, zahar, iaurt, cocos, lamaie, ananas, frisca, parf de copt, zahar vanilat, zahar pudra, sare, scortisoara, menta.
Ingrediente:
- 500 g brânză de vaci
- 115 g unt
- 5 ouă
- 190 g făină
- 250 g zahăr tos
- 100 g zahăr pudră
- 175 ml iaurt
- 100 g nucă de cocos
- o lămâie
- 100 g ananas confiat
- 100 g cireşe confiate
- 100 ml frişcă
- praf de copt
- zahăr vanilinat
- sare
- scorţişoară
- mentă
Mod de preparare:
Intr-un castron se pun umătate din brânza de vaci, untul două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi zaiărul tos.
Se adaugă gălbenuşurile, un praf de sare şi se mixează până ce totul capătă aspectul unei creme.
Se adaugă iaurtul, sucul şi coaja rasă de lămâie, făina,un pliculeţ cu praf de copt şi abuşurile mixate separat, ananasu şi cireşele tocate mărunt.
Se amestecă bine cu c lingură, se toarnă compoziţia îrtr-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se introduce în cuptorul încins şi se coace 45-50 de minute la foc potrivit.
Se lasă să se răcească, apoi se taie în două foi şi se aşază pe un tocător. Se amestecă brânza de vaci rămasă cu zahărul pudră, nuca de cocos, scorţişoara după gust şi frişca mixată.
Se pune jumătate din crema obţinută pe o foaie, se aşază deasupra a doua foaie şi se decorează cu crema rămasă.
Adăugată în cremă sau aluat, menta dă prăjiturii un plus de savoare.
Poftă bună!
Buna prajitura cu ananas. Si dulce, si racoritoare.