Prăjitură cu ananas confiat
PrinteazaO reteta de prajitura cu ananas din: oua, zahar tos, ciocolata neagra, faina, amidon, cacao, unt, frisca, ananas confiat, praf de copt, zahar vanilat, sare, ulei, zahar pudra si glazura de ciocolata.
- 7 ouă
- 250 g zahăr tos
- 220 g ciocolată neagră
- 100 g făină
- 50 g amidon
- o lingură de cacao
- 60 g unt
- 400 g frişca
- 200 g ananas confiat
- praf de copt
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- sare
- ulei
- zahăr pudră
- glazură de ciocolată
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun ouăle, 200 g zahăr tos, un pliculeţ de zahăr vanilinat şi un sfert de linguriţă de sare. Se mixează până îşi dublează volumul, se adaugă 120 gciocolată topită la bain-marie şi răcită, untul, cacaua, amidonul ş un pliculeţ de praf de copt.
Se presară făina, se mixează şi compoziţia rezultată se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei. Se presară ananasul confiat tăiat cubuleţe, se introduce în cuptor şi se coace 40-45 de minute la foc potrivit.
Se lasă la răcit în tavă, se curăţă hârtia şi se taie blatul în două. Frişca se amestecă bine cu restul de ciocolată topită la bain-marie împreună cu zahărul tos rămas şi zahărul vanilinat.
Se mixează, se ung blaturile cu cremă şi se suprapun.
Prăjitură cu ananas
Pofta buna!