Prajitura cu ananas si rom
PrinteazaPrajitura cu ananas si rom din: faina, unt, zahar, smantana, oua, lapte, ananas, zahar vanilinat, miere, rom.
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 225 g zahăr
- 5 linguri smântână de gătit
Ingrediente pentru umplutură:
- 4 ouă
- 250 ml lapte
- 1 ananas
- 1 plic zahăr vanilinat
- 3 linguri miere
- 100 ml rom
Mod de preparare:
Pentru aluat, făina se amestecă bine cu untul si 125 g zahăr.
Se desface cu degetele sau se mixează la robot si apoi se adaugă smântână şi se mixează până ce se formează aluatul.
Aluatul astfel format se întinde într-o foaie cu sucitorul şi se transferă într-o formă de tartă unsă cu puţin unt. Se găureşte cu furculiţa si se dă la rece.
Ananasul se curăţă, se taie rondele si se pune într-o tigaie cu mierea, romul si zahărul vanilinat.
Ouăle se bat cu cele 100 g zahăr rămase, se adaugă laptele, se toarnă amestecul în forma de la rece si se aşază rondelele de ananas. Se dă la cuptor 30 de minute.
Prajitura cu ananas si rom
Pofta buna!