Prajitura de Anul Nou
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura de Anul Nou din: oua, zahar, faina, scortisoara, cuisoare, nucsoara, cardamon, migdale sau nuci, coaja de lamaie, coaja de portocale, ciocolata, esenta de vanilie, albus, zahar praf si zahar tos.
- 3 oua
- 200 g zahar
- 125 g faina
- 1 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita cuisoare sfaramate
- 1/4 lingurita nucsoara rasa
- 1/4 lingurita cardamon zdrobit
- 275 g migdale sau nuci zdrobite
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 1 lingura coaja rasa de portocale
- 50 g ciocolata neagra
- 2 linguri esenta de vanilie
glazura:
- 1 albus
- 50 g ciocolata neagra
- 125 g zahar praf
- 2 linguri zahar tos
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul şi pregătiţi (ungeţi şi tapetaţi) o tavă cu dimensiunile de 30/25cm. Amestecaţi ouăle bătute puţin cu zahărul până când obţineţi o compoziţie cremoasă şi zahărul se dizolvă. Adăugaţi făina, scorţişoara, nucşoara, cuişoarele, ciocolata topită şi cardamonul.
Amestecaţi. Puneţi în compoziţie şi celelalte ingrediente, pe rând, amestecând mereu.
Când compoziţia este omogenă, turnaţi-o în tavă şi puneţi-o la copt. între timp, bateţi albuşul cu zahărul praf, până când obţineţi o spumă. Adăugaţi ciocolata topită, treptat, amestecând încontinuu.
Puneţi compoziţia ia foc iute până când începe să clocotească, apoi luaţi-o. Amestecaţi încontinuu, cât vasul cu glazură este pe foc.
Turnaţi amestecul peste prăjitura caldă, scoasă din cuptor.
Presăraţi-o cu zahăr tos şi apoi mai puneţi-o pentru 5 minute la cuptor. Scoateţi prăjitura şi lăsaţi-o la răcit înainte de a o tăia.
Prajitura de Anul Nou
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajituri de anul nou