Prajitura de Anul Nou

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura de Anul Nou din: oua, zahar, faina, scortisoara, cuisoare, nucsoara, cardamon, migdale sau nuci, coaja de lamaie, coaja de portocale, ciocolata, esenta de vanilie, albus, zahar praf si zahar tos.

Ingrediente:Prajitura de Anul Nou

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 125 g faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita cuisoare sfaramate
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa
  • 1/4 lingurita cardamon zdrobit
  • 275 g migdale sau nuci zdrobite
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de portocale
  • 50 g ciocolata neagra
  • 2 linguri esenta de vanilie

glazura:

  • 1 albus
  • 50 g ciocolata neagra
  • 125 g zahar praf
  • 2 linguri zahar tos

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul şi pregătiţi (ungeţi şi tapetaţi) o tavă cu dimensiunile de 30/25cm. Amestecaţi ouăle bătute puţin cu zahărul până când obţineţi o compoziţie cremoasă şi zahărul se dizolvă. Adăugaţi făi­na, scorţişoara, nucşoara, cuişoarele, ciocolata topită şi cardamonul.

Amestecaţi. Puneţi în compoziţie şi celelalte ingrediente, pe rând, amestecând mereu.

Când compoziţia este omogenă, turnaţi-o în tavă şi puneţi-o la copt. între timp, bateţi albuşul cu zahărul praf, până când obţineţi o spumă. Adăugaţi ciocolata topită, treptat, amestecând încontinuu.

Puneţi compoziţia ia foc iute până când începe să clocotească, apoi luaţi-o. Amestecaţi încontinuu, cât vasul cu glazură este pe foc.

Turnaţi amestecul peste prăjitura caldă, scoasă din cuptor.

Presăraţi-o cu zahăr tos şi apoi mai puneţi-o pentru 5 minute la cuptor. Scoateţi prăjitura şi lăsaţi-o la răcit înainte de a o tăia.

Prajitura de Anul Nou

Prajitura de Anul Nou

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajituri de anul nou

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.