Prajitura Armonia
PrinteazaPrajitura Armonia din: oua, zahar, nuci sau alune, faina, lapte, unt, ciocolata.
- 5 albuşuri
- 200 g zahăr pudră
- 200 g nuci sau alune mărunţite
- 2 linguri făină
Pentru cremă:
- 10 gălbenuşuri
- 120 ml lapte
- 100 g zahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 400 g unt
Pentru decor:
- 50 g ciocolată albă
- 40 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugi treptat zahărul.
Amesteci făina cu nucile măcinate şi o adaugi peste spuma de albuşuri. Amesteci bine.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o coci în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade, timp de 20 de minute. Când s-a copt, scoţi blatul şi îl laşi puţin la răcit, apoi îl tai în 3 părţi.
Pentru crema, amesteci laptele cu gălbenuşurile, cu zahărul şi cu zahărul vanilat.
Pui amestecul să fiarbă la foc mic, amestecând constant până se îngroaşă. Dai deoparte şi laşi crema să se răcească.
Mixezi untul până devine cremă. Adaugi crema răcită peste unt şi frezei până se încorporează. Umpli blaturile cu cremă şi le dai la recej câteva ore.
Topeşti ciocolata pe baie de aburi, fiecare separat. Ciocolata albă topită o întinzi pe o hârtie de copt.
Pui apoi ciocolata neagră, laşi să se răcească, rupi în bucăţi şi decorezi cu ea prăjitura, peste blatul de deasupra.
Prajitura Armonia
Pofta buna!