Prajitura aromata cu branza de vaci
PrinteazaPrajitura aromata cu branza de vaci din: oua, zahar, faina, praf de copt, smantana, branza de vaci, foi de gelatina, esenta de lamaie.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 5 ouă
- 125 g zahăr
- 4 linguri cu făină
- 1 pliculeţ cu praf de copt
Pentru crema:
- 200 ml smântână dulce
- 500 g brânză de vaci
- 150 gzahăr
- 2 pliculeţe cu foi de gelatină
- esenţă de lămâie
Pentru decor:
- 1 compot de vişine
- 1 pliculeţ cu gelatină
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Intr-un castron, bate albuşurile spumă cu zahărul. încorporează gălbenuşurile şi făina amestecată cu praful de copt.
Toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Coace la cuptor, la foc mediu, 30 de minute.
Separat, bate smântână cu zahărul până se topeşte. Adaugă brânza de vaci şi esenţa de vanilie.
Amestecă uşor, iar la final încorporează gelatina înmuiată cinci minute în apă rece.
După ce blatul s-a răcit, decupează cercuri şi aşază-le în pahare umezite şi tapetate cu folie. în fiecare pahar, pune deasupra un strat din crema de brânză.
Aşază apoi vişine din compot şi toarnă uşor gelatina, pregătită conform instrucţiunilor de pe plic.
Lasă la rece minimum trei ore. Inainte de servire, trage cu grijă folia şi îndepărteaz-o uşor.
Decorează cu fulgi de migdale.
Pofta buna!