Prajitura aromata cu branza de vaci

Printeaza

Prajitura aromata cu branza de vaci din: oua, zahar, faina, praf de copt, smantana, branza de vaci, foi de gelatina, esenta de lamaie.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 5 ouă
  • 125 g zahăr
  • 4 linguri cu făină
  • 1 pliculeţ cu praf de copt

Pentru crema:

  • 200 ml smântână dulce
  • 500 g brânză de vaci
  • 150 gzahăr
  • 2 pliculeţe cu foi de gelatină
  • esenţă de lămâie

Pentru decor:

  • 1 compot de vişine
  • 1 pliculeţ cu gelatină
  • fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, bate albuşurile spumă cu zahărul. încorporează gălbenuşurile şi făina amestecată cu praful de copt.

Toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Coace la cuptor, la foc mediu, 30 de minute.

Separat, bate smântână cu zahărul până se topeşte. Adaugă brânza de vaci şi esenţa de vanilie.

Amestecă uşor, iar la final încorporează gelatina înmuiată cinci minute în apă rece.

După ce blatul s-a răcit, decupează cercuri şi aşază-le în pahare umezite şi tapetate cu folie. în fiecare pahar, pune deasupra un strat din crema de brânză.

Aşază apoi vişine din compot şi toarnă uşor gelatina, pregătită conform instrucţiunilor de pe plic.

Lasă la rece minimum trei ore. Inainte de servire, trage cu grijă folia şi îndepărteaz-o uşor.

Decorează cu fulgi de migdale.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.