Prajitura aromata cu fructe uscate
PrinteazaO reteta gustoasa de prajitura aromata cu fructe uscate, ciocolata neagra, lapte, frisca, nuca, alune de padure, fistic, stafide, gelatina, esenta de rom, ulei.
- 200 g ciocolata neagra
- 100 ml lapte
- 200 ml frisca
- 100 g miez de nuca
- 50 g alune de padure
- 50 g fistic
- 50 g stafide
- 1 plic gelatina
- 1 esenta de rom
Ingrediente glazura:
- 100 g ciocolata neagra
- 2 linguri ulei
- fructe uscate
Mod de preparare:
Se mărunţesc nucile, fisticul şi alunele de pădure. Se rupe bucăţi ciocolata neagră şi se topeşte în lapte, pe baie de aburi. După ce s-a răcit, se adaugă treptat, lingură cu lingură, frişca bătută. Se pune esenţa de rom, stafidele, alunele, fisticul şi nucile mărunţite şi se amestecă.
Se topeşte gelatina în 30 ml de apă, se lasă să se răcească puţin, se adaugă în compoziţia de ciocolată şi se amestecă. Se tapetează o tavă de chec cu folie de plastic, se toarnă amestecul de ciocolată şi se dă totul la frigider pentru minimum două ore.
Se răstoarnă checul de ciocolată pe un platou şi se desprinde cu grijă folia de plastic. Se topeşte ciocolata neagră cu două linguri de apă şi cu uleiul pe baie de aburi, apoi se întinde peste chec. Se decorează cu fructe uscate.
Pofta buna!