Prajitura aromata cu fructe uscate

Printeaza

O reteta gustoasa de prajitura aromata cu fructe uscate, ciocolata neagra, lapte, frisca, nuca, alune de padure, fistic, stafide, gelatina, esenta de rom, ulei.

Ingrediente:Prajitura aromata cu fructe uscate

  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 100 g miez de nuca
  • 50 g alune de padure
  • 50 g fistic
  • 50 g stafide
  • 1 plic gelatina
  • 1 esenta de rom

Ingrediente glazura:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri ulei
  • fructe uscate

 

Mod de preparare:

Se mărunţesc nucile, fis­ticul şi alunele de pădu­re. Se rupe bucăţi ciocolata neagră şi se topeşte în lap­te, pe baie de aburi. După ce s-a răcit, se adaugă trep­tat, lingură cu lingură, friş­ca bătută. Se pune esenţa de rom, stafidele, alunele, fisticul şi nucile mărunţite şi se amestecă.

Se topeşte gelatina în 30 ml de apă, se lasă să se răcească puţin, se adaugă în compoziţia de ciocolată şi se amestecă. Se tapetează o tavă de chec cu folie de plastic, se toarnă amestecul de ciocolată şi se dă totul la frigider pen­tru minimum două ore.

Se răstoarnă checul de ciocolată pe un platou şi se desprinde cu grijă fo­lia de plastic. Se topeşte cio­colata neagră cu două lin­guri de apă şi cu uleiul pe baie de aburi, apoi se întin­de peste chec. Se decorează cu fructe uscate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.