Prajitura aromata cu lamaie

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: branza dulce, zahar tos, faina, unt, oua, sare, praf de copt, compot mere, fistic, lamaie, zahar pudra, ciocolata neagra, zahar  colorat.

Ingrediente:

  • 250 g brânză dulce
  • 150 g zahăr tos
  • 180 g făină
  • 50 g unt
  • două ouă
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • praf de copt
  • un borcan compot de mere
  • 100 g fistic
  • o lămâie
  • 150 g zahăr pudră
  • 100 g ciocolată neagră
  • decor de zahăr colorat

 

Mod de preparare:

Merele se scot din suc, se taie bucăţele şi se pun într-o stre­curătoare. Brânza de vaci se amestecă bine cu gălbenuşurile, untul şi sarea. Se adaugă un pliculeţ cu praf de copt, fisticul şi ciocolata tocată mărunt. Albuşurile se mi­xează separat cu zahărul tos până îşi dublează volumul şi se întăresc.

Se pun peste gălbenuşuri, se adaugă făina, merele şi se amestecă de sus în jos, cu aju­torul unei linguri. Se toarnă com­poziţia într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină şi se introduce în cuptorul încins.

Se coace 30-45 de minute la foc mediu şi se verifică din când în când dacă este gata cu ajutorul unei scobitori. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească complet şi se aşază pe un tocător. Zahărul pudră se amestecă bine cu puţin suc de lămâie până capătă consistenţa unei smântâni mai groase, se toarnă peste prăjitură şi se presară decorul de zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.