Prajitura aromata cu mere si nuci

Printeaza

Prajitura aromata cu mere si nuci din: mere, nuca, zahar, faina, unt, lamaie, ou, scortisoara, menta.

Ingrediente:Prajitura aromata cu mere si nuci

  • 3 mere
  • 70 g miez nucă
  • 70 g zahăr
  • 40 g faină
  • 40 g unt la temperatura camerei
  • 1/2 lămâie
  • 1 gălbenuş
  • 1 linguriţă scorţişoară (opţional)
  • 1 praf de sare (opţional)
  • zahăr pudră (decor)
  • mentă proaspătă (decor)

 

Mod de preparare:

Decojeşte merele şi taie-fe felii potrivite. Stropeşte-le cu zeamă de lămâie şi apoi lasă-le deoparte. După aceea pune într-un bol zahărul, untul şi sarea. Amestecă-le cu furculiţa, să se omogenizeze.

Adaugă faina şi frământă cu mâna, să obţii un aluat fărâmicios. Pune scorţişoară după preferinţă şi încorporează puţină nucă tocată. Aşază feliile de măr pe fundul unor minităvi ter-morezistente. Presară aluatul obţinut şi unge cu gălbenuş.

Da la cuptor 20-25 de minute, pentru o crustă crocantă.

La servire, pune deasupra miez de nucă, presară zahăr pudră şi ornează cu mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.