Prajitura aromata cu mere si nuci
PrinteazaPrajitura aromata cu mere si nuci din: mere, nuca, zahar, faina, unt, lamaie, ou, scortisoara, menta.
- 3 mere
- 70 g miez nucă
- 70 g zahăr
- 40 g faină
- 40 g unt la temperatura camerei
- 1/2 lămâie
- 1 gălbenuş
- 1 linguriţă scorţişoară (opţional)
- 1 praf de sare (opţional)
- zahăr pudră (decor)
- mentă proaspătă (decor)
Mod de preparare:
Decojeşte merele şi taie-fe felii potrivite. Stropeşte-le cu zeamă de lămâie şi apoi lasă-le deoparte. După aceea pune într-un bol zahărul, untul şi sarea. Amestecă-le cu furculiţa, să se omogenizeze.
Adaugă faina şi frământă cu mâna, să obţii un aluat fărâmicios. Pune scorţişoară după preferinţă şi încorporează puţină nucă tocată. Aşază feliile de măr pe fundul unor minităvi ter-morezistente. Presară aluatul obţinut şi unge cu gălbenuş.
Da la cuptor 20-25 de minute, pentru o crustă crocantă.
La servire, pune deasupra miez de nucă, presară zahăr pudră şi ornează cu mentă.
Pofta buna!