Prajitura aromata cu morcovi
PrinteazaPrajitura aromata cu morcovi din: oua, zahar, morcovi, faina, praf de copt, zahar vanilinat, scortisoara, ghimbir, ulei, smantana, zahar pudra, gelatina, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata.
pentru aluat:
- 4 oua
- 150 g zahar
- 4 morcovi mari
- 275 g faina
- un plic praf de copt
- un plic zahar vanilinat
- 3 lingurite scortisoara
- 2 lingurite ghimbir macinat
- 300 ml ulei
pentru crema:
- 800 ml smantana
- 150 g zahar pudra
- un plic gelatina
- 5 ml esenta de vanilie
pentru decor:
- fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă ouăle cu zahărul si zahărul vanilat până ce se obţine o cremă albă în care se adaugă scorţişoara, ghimbirul şi uleiul. Se amestecă bine.
Apoi se adaugă morcovii trecuţi prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se omogenizează. La final, se pune făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă amestecul într-o tavă dreptunghiulară şi se coace 40 de minute. Apoi se lasă să se răcească în tavă, se scoate si se taie cu un cuţit bine ascuţit.
Pentru umplutură, se prepară gelatina conform indicaţiilor de pe pachet, iar smântână se mixează cu zahărul si vanilia. Apoi se combină cu gelatina.
Blatul tăiat în două se umple cu un sfert din cantitatea de , cremă de vanilie, iar restul se aşază deasupra, netezind cu un cuţit trecut prin apă rece. Se lasă la rece 4 ore. Se ornează cu fulgi de ciocolată, înainte de servire.
Prajitura aromata cu morcovi
Pofta buna!