Prajitura aromata cu morcovi

Printeaza

Prajitura aromata cu morcovi din: oua, zahar, morcovi, faina, praf de copt, zahar vanilinat, scortisoara, ghimbir, ulei, smantana, zahar pudra, gelatina, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Prajitura_aromata_cu_morcovi

pentru aluat:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 4 morcovi mari
  • 275 g faina
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilinat
  • 3 lingurite scortisoara
  • 2 lingurite ghimbir macinat
  • 300 ml ulei

pentru crema:

  • 800 ml smantana
  • 150 g zahar pudra
  • un plic gelatina
  • 5 ml esenta de vanilie

pentru decor:

  • fulgi de ciocolata

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se amestecă ouăle cu zahărul si zahărul vanilat până ce se obţine o cremă albă în care se adaugă scorţişoara, ghimbirul şi uleiul. Se amestecă bine.

Apoi se adaugă morcovii trecuţi prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se omogenizează. La final, se pune făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă amestecul într-o tavă dreptunghiulară şi se coace 40 de minute. Apoi se lasă să se răcească în tavă, se scoate si se taie cu un cuţit bine ascuţit.

Pentru umplutură, se prepară gelatina conform indicaţiilor de pe pachet, iar smântână se mixează cu zahărul si vanilia. Apoi se combină cu gelatina.

Blatul tăiat în două se umple cu un sfert din cantitatea de , cremă de vanilie, iar restul se aşază deasupra, netezind cu un cuţit trecut prin apă rece. Se lasă la rece 4 ore. Se ornează cu fulgi de ciocolată, înainte de servire.

Prajitura aromata cu morcovi

Prajitura_aromata_cu_morcovi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.