Prajitura aromata cu pere
PrinteazaPrajitura aromata cu pere din: margarina, zahar, oua, faina, pesmet, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, pere, stafide, lapte, fulgi de migdale.
- 125g margarina
- 125g zahăr
- 2 ouă
- 125g făină
- 50g pesmet
- 1 linguriţă praf de copt
- scorţişoară
- nucşoară
- cuişoare
- 2 pere mari
- 125g stafide
- 60ml lapte
- 2 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul şi se pregăteşte (unsă cu unt şi tapetată cu făină) o tavă rotundă cu diametrul de 18cm şiînălţimea de 7cm.
Se freacă margarina cu zahărul până când se obţine o compoziţie spumoasă. Se adaugă treptat ouăle, făina, praful de copt şi condimentele.
Se încorporează perele tăiate în cubuleţe, stafidele şi lapte atât cât este necesar ca să se obţină o compoziţie de consistenţa smântânii.
Se toarnă compoziţia în tava pregătită dinainte, se nivelează cu ajutorul unei linguri şi se presară deasupra fulgii de migdale. Se coace prăjitura la foc potrivit până când este rumenită uniform şi are mijlocul ferm.
Se face proha cu o scobitoare cu care se înţeapă la mijloc. Dacă scobitoarea rămâne curată, înseamnă că prăjitura este gata.
Priajitura se lasă să se răcească în tavă 10 minute şi apoi se taie şi se scoate pe un platou.
Se serveşte fie rece, fie caldă cu îngheţată sau sosuri dulci. Se poate păstra la frigider în folie de plastic.
Pofta buna!