Prajitura aromata in doua culori
PrinteazaPrajitura aromata in doua culori din: oua, zahar, unt, lapte, faina, cacao, ciocolata, praf de copt.
- 4 oua
- 500 g zahăr
- 200 ml lapte
- 100 g unt
- 250 g făină
- 3 linguri cu cacao
- 1 pliculeţ cu praf de copt
- 100 g ciocolată
- sos de ciocolată
Mod de preparare:
Freacă gălbenuşurile cu untul moale şi jumătate din cantitatea de zahăr tos.
Adăugă treptat făina şi cacaua cernute proaspăt împreună cu praful de copt, apoi toarnă laptele.
Toarnă compoziţia într-o tavă mare, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Dă la cuptor pentru 30-35 de minute. Pentru mai multă siguranţă, verifică blatul cu o scobitoare înainte de a-l scoate.
In timp ce se coace blatul, bate într-un vas albuşurile spumă tare, adăugă restul de zahăr. Aşază-l deasupra unui vas cu apă clocotită şi bate până devine bezeaua tare.
Toarnă bezeaua fierbinte peste blatul copt, peste care ai ras ciocolata şi introdu tava înapoi în cuptor. După cinci minute, opreşte focul şi, fără a deschide cuptorul, lăsa prăjitura să se răcească.
Pofta buna!