Prajitura aromata
PrinteazaO reteta de prajitura aromata din: oua, zahar, faina, praf de copt, smantana dulce, branza de vaci, zahar, foi de gelatina, esenta de lamaie, compot de visine si fulgi de migdale.
- 5 oua
- 125 g zahar
- 4 linguri cu faina
- 1 pliculet cu praf de copt
pentru crema:
- 200 ml smantana dulce
- 500 g branza de vaci
- 150 g zahar
- 2 pliculete cu foi de gelatina
- esenta de lamaie
pentru decor:
- 1 compot de visine
- 1 pliculet cu gelatina
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Intr-un castron, bate albuşurile spumă cu zahărul. încorporează gălbenuşurile şi făina amestecată cu praful de copt. Toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină.
Coace la cuptor, la foc moderat, 30 de minute
Separat, bate smântână cu zahărul până se topeşte. Adaugă brânza de vaci şi esenţa de vanilie. Amestecă uşor, iar la final, încorporează gelatina înmuiată cinci minute în apă rece.
După ce s-a răcorit, taie cercuri şi aşază-le în pahare umezite şi tapetate cu folie. In fiecare pahar, pune deasupra un strat din crema de brânză.
Aşază apoi vişine din compot şi toarnă uşor gelatina, pregătită conform instrucţiunilor de pe plic. Lasă la rece minimum trei ore.
Inainte de servire, trage cu grijă folia şi îndepărteaz-o uşor. Decorează cu fulgi de migdale.
Prajitura aromata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura aromata