Pogăcele cu Brânză și Mărar din: faina, unt, branza, ou, marar, praf de copt, sare, piper. Sunt o opțiune delicioasă și versatilă pentru gustări rapide sau aperitive la petreceri. Combinând aroma intensă a brânzei cu prospețimea mărarului, aceste pogăcele sunt nu doar apetisante, dar și ușor de preparat. Sunt ideale pentru a fi servite alături […]
Prajitura cu banane si gem
PrinteazaPrajitura cu banane si gem din: ouă, zahăr, faina, ulei, banane, esenţă de migdale sau de rom, gem, coaja de portocala, zahăr pudră.
Ingrediente:
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 8 linguri ulei
- 2 banane
- 4 linguri gem
- esenţă de migdale sau de rom
- coaja de la o portocală
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Baţi albuşul spumă tare cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile frecate cu uleiul, esenţa şi coaja de portocală. Incorporezi făina, amestecând uşor, de jos în sus.
Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată, pui bananele tăiate rondele şi gemul uniform. O introduci în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40-45 de minute.
Se scoate prăjitura din tavă, se taie bucăţi şi se presară cu zahăr pudră.
Prajitura cu banane si gem
Pofta buna!
Pulpe de Miel Marinate și Coapte cu Lavandă și Lămâie
Pulpe de Miel Marinate și Coapte cu Lavandă și Lămâie din: pulpe de miel, ulei, suc si coaja de lamaie, lavanda, usturoi, rozmarin, sare, piper. Aroma distinctă a lavandei combinată cu prospețimea lămâii creează o experiență culinară unică, oferind o notă elegantă și sofisticată preparatului. Acest fel de mâncare nu numai că va impresiona oaspeții […]