Prajitura cu banane si glazura de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu banane si glazura de ciocolata din: oua, zahar pudra, faina, praf de copt, crema de lapte, lapte, banane, gem de caise si glazura.

Ingrediente:Prajitura_cu_banane_si_glazura_de_ciocolata

pentru aluat:

  • 4 oua
  • 120 g zahar pudra
  • 120 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

pentru umplutura:

  • 2 plicuri crema de lapte
  • 500 ml lapte
  • 4 banane
  • 100 g gem de caise

pentru decorat:

  • glazura cu gust de ciocolata

 

Mod de preparare:

Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat bine; se adaugă treptat zahărul şi se bat în continuare până se întăresc.

Apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt.

Din aluatul obţinut se coc 2 foi (dimensiuni 20/30 cm) pe tava de aragaz, acoperită în prealabil cu hârtie pentru copt; fiecare foaie se coace timp de 12 minute (cuptor treapta 2-3, poziţia din mijloc).

După ce s-au copt cele 2 foi se lasă să se răcească. Apoi se ia o foaie se unge cu marmeladă şi se acoperă cu bananele tăiate pe jumătate in lungime.

Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se aşează peste banane şi se uniformizează cu atenţie.

Deasupra se aşează cea de-a doua foaie.

Glazura se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi se toarnă deasupra prăjiturii.

Prăjitura se poate servi după ce se păstrează minim 2 ore în frigider.

Prajitura cu banane si glazura de ciocolata

Prajitura_cu_banane_si_glazura_de_ciocolata

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.