Ardei iute – Beneficii pentru sanatate si retete. Ardeiul iute (Capsicum annuum) este o specie populară a genului Capsicum care face parte din familia Solanaceae. Ardeiul iute, cunoscut și sub numele de chili, este un aliment popular în bucătăria globală datorită gustului său picant caracteristic. Este o plantă originar din America de Sud și Centrală, […]
Prăjitură cu banane, hrişcă şi fructe uscate
PrinteazaPrăjitură cu banane, hrişcă şi fructe uscate din: frisca, banane, curmale, smochine, caise uscate, vin, crema de branza, cacao si susan.
Ingrediente:
- 400 g hrisca
- 4 banane
- 150 g curmale uscate
- 150 g smochine uscate
- 150 g caise uscate
- 300 ml vin
- 4 linguri crema de branza
- 2 linguri cacao
- 2 linguri susan
Mod de preparare:
Prăjitură cu banane, hrişcă şi fructe uscate: Puneti hrişca la înmuiat. Inmuiaţi în vin curmalele, caisele şi smochinele, apoi scurgeţi de apă şi mărunţiţi la blender.
Scurgeţi hrişca de apă, amestecaţi cu miezul de banane şi întindeţi compoziţia obţinută pe un platou, în strat uniform.
Amestecaţi brânza cu cacaoa şi întindeţi amestecul peste stratul de hrişcă. Peste acesta puneţi amestecul din caise, curmale şi smochine.
Presăraţi susan deasupra. Dati prăjitura la rece până în momentul servirii. Tăiati felii si serviti.
Pofta buna!
Ardei iute – Beneficii pentru sanatate si retete
Dulceață de Ardei Iute cu Gogoșari – Rețetă delicioasă și picantă
Dulceață de Ardei Iute cu Gogoșari – Rețetă delicioasă și picantă din: ardei iuti, gogosari, zahar, apa, suc si coaja de lamaie, otet. Ingrediente: 500 g de ardei iuți (alege-i după preferința ta, mai sau mai puțin iuți) 500 g de gogoșari 1 kg de zahăr 500 ml de apă 1 lămâie (sucul și […]