Prajitura cu banane

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu banane din: biscuiti, zahar, scortisoara, nuci, ciocolata alba, fulgi de ciocolata, unt, lapte, extract de vanilie, amidon de porumb, ou, banane, sos caramel si ciocolata alba.

Ingrediente:Prajitura cu banane

  • 12 biscuiti graham, amaretto sau de ovaz
  • 1/3 ceasca zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/3 cana nuci
  • 1/2 cana ciocolata alba, tocata
  • 1.4 ceasca fulgi de ciocolata (optional)
  • 8 linguri unt, topit

crema:

  • 2 cani lapte
  • 1 baton vanilie sau 1 lingurita extract de vanilie
  • 3/4 cana zahar
  • 6 linguri amidon de porumb
  • 6 galbenusuri de ou mare
  • 2 linguri unt
  • 3 banane mari
  • sos caramel optional

pentru frisca:

  • 2 cesti smantana batuta
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie

garnitura:

  • 180-200 g ciocolata alba, rasa

 

Mod de preparare:

Sfărâmaţi biscuiţii cu ajutorul unui blender sau cu un făcăleţ, după ce i-aţi pus într-o pungă. Adăugaţi zahăr, scorţişoară, nuci şi ciocolata albă. Puneţi amestecul din nou în blender până când este ca nisipul grosier. Adăugaţi untul topit şi fulgii de ciocolată şi amestecaţi ingredientele cu mâna.

Tapetaţi cu câte puţin din acest amestec 8 forme pentru brioşe. Foile trebuie să fie de 1,5 – 2 cm grosime. Coaceţi aceste foi 8 -12 minute. Verificaţi frecvent pentru a vă asigura că nu ard. Veţi şti că sunt realizate atunci când începe să miroasă a nuci.

Pentru cremă, turnaţi laptele într-o cratiţă în care mai puneţi batonul de vanilie tăiat pe lungime, pentru a elibera seminţele în lapte.

Incălziţi laptele până la punctul de fierbere, acoperiţi-l şi luaţi-l de pe foc, lăsaţi-l în repaus timp de 15 minute. Bateti gălbenuşurile de ouă cu zahărul şi apoi amestecaţi cu amidonul şi cu o parte din laptele turnat câte puţin. Omogenizaţi şi apoi adăugaţi restul de lapte, amestecând bine. Puneţi crema obţinută pe foc şi amestecaţi energic, să nu se prindă de vas. (eventual, puteţi s-o puneţi la bain-marie).

Luaţi vasul de pe foc înainte ca amestecul să înceapă să fiarbă şi adăugaţi untul. Amestecaţi bine şi treceţi crema printr-o sită fină, într-un castron. Acoperiţi crema cu o folie de plastic (să se lipească aceasta de cremă). în acest fel nu se formează deasupra cremei o peliculă întărită.

Puneţi crema rece la frigider până a doua zi. Bateţi smântână cu zahărul şi vanilia pentru a obţine frişca

Pentru asamblarea prăjiturilor, turnaţi câte puţină cremă peste foile de biscuiţi puse pe farfurioare. Dea¬supra puneţi felii de banane, peste care puneţi sos caramel, frişcă şi decoraţi cu aşchii mari de ciocolată albă.

Prajitura cu banane

Prajitura cu banane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.