Prajitura Betivana
PrinteazaPrajitura Betivana din: oua, zahar, apa, faina, praf de copt, visine din visinata, cacao, unt, nuci, gem de caise, lapte, ciocolata, cocos, glazura.
- 6 ouă
- 250 g zahăr
- 13 linguri apă fiartă şi răcită
- 2 1/2 căni făină (circa 400 g)
- 1 praf de copt
Pentru cremă:
- 1 cană de vişine din vişinată
- 100 gcacao
- 150 g unt
- 100 g nuci pisate
- 1 borcan gem de caise
- 250 – 300 ml lapte
Pentru ornat:
- ciocolată
- nucă de cocos (sau o glazură, la alegere)
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele pentru blat până se încorporează bine, torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 25 de minute.
După răcire, tai blatul în două. Partea de deasupra o înmoi puţin în lapte, după care o amesteci cu toate celelalte ingrediente pentru cremă.
Peste cealaltă jumătate de blat, întinzi gemul de caise şi aşezi crema de vişine.
Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o întinzi cu un cuţit.
La final, presari nucă de cocos. Dacă alegi să foloseşti o glazură simplă sau în două culori, nu mai pui şi nucă de cocos.
Prajitura Betivana
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/prajitura-betivana html