Prajitura cu bezea si mere
PrinteazaPrajitura cu bezea si mere din: galbenusuri, lapte, ulei, zahar, faina, praf de copt, coaja de portocala, mere, scortisoara, albusuri, sare.
- 5 gălbenuşuri
- 10 linguri lapte
- 10 linguri ulei
- 8 linguri zahăr
- 12 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- coajă rasă de portocală
Ingrediente pentru umplutură:
- 1,3 kg mere
- 3-4 linguri zahăr
- 1 vârf linguriţă scorţişoară
- 1 lingură ulei
Ingrediente pentru bezea:
- 5 albuşuri
- 8 linguri zahăr
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Pregăteşti umplutura, speli merele, apoi le cureţi de coajă şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Ungi o tigaie antiaderentă cu ulei şi pui merele pe care înainte le storci între mâini. Adaugi zahărul şi laşi merele pe foc până nu mai au zeamă, iar la final le aromatizezi cu scorţişoara. Tragi vasul de pe foc şi laşi să se răcorească puţin.
Pregăteşti blatul, mixezi gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul. Torni treptat uleiul, apoi laptele.
Adaugi praful de copt, coaja rasă de portocală şi făina, pe care mai întâi o cerni.
Mimezi totul la viteză potrivită. Ungi o tavă dreptunghiulară cu margarină, o tapetezi cu hârtie de copt şi torni compoziţia în ea. Pui tava în cuptor pentru circa 15 minute, la foc mediu.
Pregăteşti bezeaua, albuşurile le baţi spumă cu un praf de sare, până se întăresc.
Pui zahărul treptat şi mixezi până se formează bezeaua. După cele 15 minute scoţi blatul din cuptor, pui merele din loc în loc cu lingura şi nivelezi.
Peste mere torni bezeaua, o întinzi uniform şi cu un pieptăn de bucătărie sau cu o furculiţă faci câteva dunguliţe.
Introduci iar prăjitura în cuptor pentru 10-15 minute, până bezeaua se rumeneşte.
Scoţi prăjitura când este gata, o laşi să se răcească şi apoi o poţi servi.
Pofta buna!