O reteta delicioasa de prajitura cu bezea, oua, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie, visine, zeama de lamaie, migdale.
Ingrediente blat:
4 ouă
200 g zahăr
400 g făină
1 praf de copt
1 esenţă de vanilie
600 g vişine fără sâmburi
Ingrediente bezea:
4 albuşuri
8 linguri zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
Ingrediente decor:
50 g migdale feliate
Mod de preparare:
Pentru prepararea blatului, se mixează albuşurile cu zahărul, se adaugă pe rând gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi făina cernută cu praful de tapetată cu făină, apoi se introduce în cuptorul bine încins şi se coace circa 20-30 de minute, la foc potrivit.
Intre timp, se prepară bezeaua, mixând albuşurile cu zahărul adăugat treptat şi zeama de lămâie.
Când este gata, se amestecă cu vişinele bine scurse de zeamă.
Se scoate prăjitura din cuptor, se întinde deasupra bezeaua cu vişinele, se presară migdalele feliate şi se pune prăjitura din nou la cuptor, la foc mic, circa 10-15 minute.
Pentru a nu se rumeni bezeaua, se lasă uşa cuptorului întredeschisă sau se acoperă cu folie specială pentru copt.
Se taie cu un cuţit bine ascuţit, trecut prin apă rece, pentru a nu se sfărâma bezeaua.
Prajitura cu umplutura de mere si bezea din: oua, ulei, zahar, lapte, faina, praf de copt, mere. Ingrediente: Aluat: 4 gălbenuşuri 150 g zahăr 200 ml ulei 250 ml lapte 250 g făină 1 plic praf de copt Umplutură: 1 kg mere 50 g zahăr Bezea: 4 albuşuri 150 g zahăr Mod de preparare: Pentru […]
Prajitura cu bezea si nectarine din: nectarine, zahar, oua, lapte, ulei, faina, sare. Ingrediente: 5 nectarine 300 g zahăr 5 ouă 200 ml lapte 100 ml ulei 10 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de sare Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până capătă o […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.