Prajitura cu bezea
PrinteazaO reteta de prajitura cu bezea din: faina, unt, glbenusuri, zahar pudra, smantana, praf de copt, zeama de lamaie, zahar vanilat, nuci, gem de caise, albusuri, amidon si zahar pudra.
- 500 g faina
- 250 g unt (cat mai gras)
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar pudra
- 2 linguri smantana
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 lingurita zahar vanilat
umplutura:
- 200 g nuci zdrobite
- 400 g gem de caise
glazura:
- 4 albusuri
- 200 g zahar pudra
- 1 lingura amidon
- 100 g fructe de sezon
ornare:
- 150 g fructe de sezon
Mod de preparare:
Cerneţi făina într-un vas, adăugaţi zahărul apoi puneţi untul la temperatura camerei. Amestecaţi ingredientele cu degetele până obţineţi un aluat sfărâmicios apoi puneţi pe rând celelalte ingrediente. Din aluat faceţi o foaie pe care puneţi-o într-o tavă. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 10 minute.
Amestecaţi gemul cu nucile şi turnaţi amestecul peste aluatul din tavă. Mărunţiţi cât mai fin 100g fructe, stoarceti-le pentru a obţine sucul. Bateţi albuşurile spumă cu un praf de sare.
Adăugaţi treptat zahărul şi amidonul şi apoi sucul fructelor. Intindeţi bezeaua obţinută deasupra stratului de gem. Puneţi din nou tava la cuptor pentru încă aproximativ 20 minute. Prăjitura se taie după ce s-a răcit şi se ornează cu fructe proaspete.
Prajitura cu bezea
Pofta buna!