Prajitura Bianca
PrinteazaPrajitura Bianca din: oua, zahar, faina, unt, sare, cacao, zahar vanilinat, praf de copt, zahar pudra, lapte, galbenusuri, ciocolata, visine din compot, ulei si visinata.
Pentru blat
- 10 oua
- 10 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 100 g unt
- sare
- 4 linguri cacao
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 plic praf de copt
Pentru cremă
- 300 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 4 linguri cacao
- 30 ml lapte
- 4 gălbenuşuri
- 100 g ciocolată
- vişine din compot
- 1 lingură ulei
- 20 ml visinată
Mod de preparare:
Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci spumă gălbenuşurile cu untul topit, dar rece. Baţi albuşurile împreună cu un praf de sare, apoi adaugi treptat zahărul şi vanilia, continuând să baţi până se întăreşte bezeaua şi se dizolvă cristalele de zahăr.
Incorporezi treptat crema de gălbenuşuri, făina cernută împreună cu praful de copt şi cacaua şi amesteci delicat, de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt, nivelezi şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 180 °C, pentru 35 de minute.
Pentru cremă, amesteci într-un vas, pe foc mic, gălbenuşurile cu zahărul şi laptele, până obţii o cremă de consistenţa budincii. După ce s-a răcit, adaugi treptat untul şi cacaua.
Topeşti pe aburi ciocolata cu o lingură de ulei şi pui vişinele, amestecându-le uşor. Laşi crema să se răcească.
Tai în două blatul răcit, însiropezi cu vişinată primul blat, întinzi un strat de cremă, presari vişinele cu ciocolată şi acoperi cu a doua foaie. Deasupra razi ciocolată sau pui ciocolată topită. Tai prăjitura după ce ai păstrat-o la rece 3 ore.
Prajitura Bianca
Pofta buna!