din: bulgur, apa, ceapa rosie, castravete, rosie, ardei gras, patrunjel, menta, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper. Această rețetă simplă și sănătoasă de salată de bulgur și legume proaspete este o alegere perfectă pentru a-ți răcori papilele gustative în zilele călduroase de vară. Ingrediente: 1 cană […]
Prajitura cu biscuiti si capsune
PrinteazaPrajitura cu biscuiti si capsune din: oua, zahar, lapte, rom, frisca, biscuiti, capsuni.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 5 linguri cu zahăr
- 250 ml lapte
- 1 fiolă cu esenţă de rom
- 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
- 500 ml frişcă
- 8 biscuiţi rotunzi, simpli
- 4 biscuiţi glazuraţi
- 300 g căpşune
Mod de preparare:
Bate ouăle întregi cu zahărul, până când acesta se topeşte. Pune vasul deasupra unui alt vas cu apă care fierbe şi adaugă laptele, zahărul vanilat şi romul şi amestecă repede să nu se prindă.
Când crema s-a îngroşat, ia-o de pe foc şi las-o să se răcească.
Pune frişca într-un vas înalt şi bate-o cu mixerul câteva minute, până când în frişcă rămân urmele paletelor de mixer, doar atunci frişca e bine bătută!
Spală fructele, păstrează 4 mai mari şi restul tafe-le în jumătate. Pe un biscuite pune o lingură cu cremă de rom, apoi două cu frişcă.
Cu o lingură umedă dă formă rotundă prăjiturii.
Infige căpşunele tăiate jumătăţi de jur-împrejur şi aranjează din nou cu lingura umedă. Deasupra pune un alt biscuite, o lingură cu cremă de rom, apoi un biscuite glazurat.
Ornează cu frişcă şi o căpşună întreagă.
Prajitura cu biscuiti si capsune
Pofta buna!
Gulia – Beneficii pentru sanatate si retete
Gulia (lat. Brassica oleracea var. gongyloides) este o legumă cu o aroma dulce și delicată. Gulia este apreciată pentru gustul său ușor picant și pentru beneficiile sale nutriționale. Nutriție bogată: Guliile sunt o sursă bună de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid […]