Prajitura cu biscuiti si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu biscuiti si ciocolata: margarina, biscuiti simpli, ciocolata amaruie, coniac, frisca lichida, gelatina, fulgi de ciocolata.
- 150 g margarină
- 200 g biscuiţi simpli
- 300 g ciocolată amăruie
- 2 linguri coniac
- 450 ml frişcă lichidă
- 20 g gelatină
- fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Macini biscuiţii în robotul de bucătărie şi îi amesteci împreună cu 75 g margarină topită, la temperatura camerei.
Tapetezi cu folie de plastic o tavă pentru cozonac şi pui un strat de biscuiţi cu margarină, presând cu dosul lingurii.
Inmoi gelatina în 100 ml apă rece. Topeşti pe baie de aburi 200 g ciocolată împreună cu 350 ml frişcă.
Stingi focul, adaugi gelatina şi omogenizezi. După ce s-a mai răcit amestecul, pui margarina rămasă şi coniacul şi mixezi.
Intinzi crema peste biscuiţi şi păstrezi desertul la rece 3 ore.
Când s-a întărit desertul, îl scoţi din tavă cu ajutorul foliei şi îl decorezi cu frişca rămasă, în prealabil bătută şi cu fulgi de ciocolată.
Prajitura cu biscuiti si ciocolata
Pofta buna!