Prajitura cu biscuiti si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu biscuiti si ciocolata: margarina, biscuiti simpli, ciocolata amaruie, coniac, frisca lichida, gelatina, fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Prajitura_cu_biscuiti_si_ciocolata.png

  • 150 g margarină
  • 200 g biscuiţi simpli
  • 300 g ciocolată amăruie
  • 2 linguri coniac
  • 450 ml frişcă lichidă
  • 20 g gelatină
  • fulgi de ciocolată

 

Mod de preparare:

Macini biscuiţii în robotul de bucătărie şi îi amesteci împreună cu 75 g margari­nă topită, la temperatura camerei.

Tapetezi cu folie de plastic o tavă pentru cozonac şi pui un strat de biscuiţi cu margarină, pre­sând cu dosul lingurii.

Inmoi gelatina în 100 ml apă rece. Topeşti pe baie de aburi 200 g ciocolată împreună cu 350 ml frişcă.

Stingi focul, adaugi gelatina şi omogenizezi. După ce s-a mai răcit amestecul, pui margarina rămasă şi conia­cul şi mixezi.

Intinzi crema peste biscuiţi şi păstrezi desertul la rece 3 ore.

Când s-a întărit desertul, îl scoţi din tavă cu ajutorul foliei şi îl decorezi cu frişca rămasă, în prealabil bătută şi cu fulgi de ciocolată.

Prajitura cu biscuiti si ciocolata

Prajitura_cu_biscuiti_si_ciocolata.png

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.