Prajitura cu blat de bezea
PrinteazaPrajitura cu blat de bezea din: oua, zahar, faina, ulei, nuca de cocos, lapte, cacao, margarina, rom, ciocolata.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 2 linguri ulei
Pentru blatul de bezea:
- 5 albuşuri
- 150 g zahăr
- 100 g nucă de cocos
- 2 linguri făină
Pentru cremă:
- 5 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 100 ml lapte
- 50 g cacao
- 1 pachet margarină
- 1 fiolă esenţă de rom
Pentru glazură:
- 1 cutie mică cremă de ciocolată din comerţ
- câteva pătrăţele de ciocolată simplă, fără cremă
Mod de preparare Prajitura cu blat de bezea:
Pentru blat, separi ouăle, baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul, gălbenuşurile frecate cu ulei şi, la sfârşit, încorporezi făina cu mişcări uşoare, de sus în jos.
Pui blatul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi coci 30 de minute la foc potrivit (foloseşti o tavă mai mică, cea de la aragaz e mare).
Pregăteşti blatul de bezea aşa: baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul şi baţi până se topeşte, încorporezi cu o spatulă nuca de cocos şi făina.
Pui hârtie de copt în aceeaşi tavă în care ai copt primul blat si coci bezeaua la foc mic 20-25 de minute.
Pentru crema, pui pe baie de abur gălbenuşurile, zahărul şi laptele şi amesteci aproape continuu, până se îngroaşă.
Laşi crema la răcit. Intre timp, freci margarina moale cu ajutorul unei linguri de lemn, până se alifiază.
Când crema este rece, adaugi câte o lingură de margarină, până o încorporezi pe toată. La sfârşit pui cacaua şi esenţa de rom.
Tai blatul de pandişpan în două foi, aşezi o parte în tavă, pui jumătate din cremă, blatul de bezea cu nucă de cocos, cealaltă jumătate de cremă şi ultima foaie de pandişpan.
Deasupra întinzi crema de ciocolată şi razi pătrăţelele de ciocolată simplă pe răzătoarea mică.
Laşi prăjitura la frigider timp de câteva ore.
Pofta buna!