Prajitura cu Lapte de Soia din: faina, zahar, ulei vegetal, lapte de soia, praf de copt, esenta de vanilie, fructe. Descoperă o prăjitură care îmbină plăcerea gustului cu beneficiile unei alegeri sănătoase. Acest desert, care poate fi adaptat pentru a include arome de ciocolată, vanilie sau chiar bucăți de fructe, este o dovadă a versatilității […]
Prajitura cu blat de biscuiti si glazura de ciocolata
PrinteazaPrajitura cu blat de biscuiti si glazura de ciocolata din: biscuiti, unt, lapte, oua, ciocolata neagra, fulgi de cocos, ciocolata alba.
Ingrediente pentru blatul maro:
- 400 g biscuiţi
- 100 g unt
- 20 ml lapte
- 2 ouă
- 300 g ciocolată neagră
- 100 g fulgi de cocos
Ingrediente pentru blatul alb:
- 400 g biscuiţi
- 100 g unt
- 20 ml lapte
- 2 ouă
- 200 g ciocolată albă
Ingrediente pentru glazura de ciocolată:
- 200 g unt
- 350 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Rupi biscuiţii în bucăţi mici şi torni peste ei laptele astfel încât să se înmoaie foarte puţin.
Intre timp, pui ciocolata cu untul pe baie de aburi. Când s-au topit, iei de pe foc şi adaugi ouăle bătute.
Pui din nou pe foc pentru alte 2 minute, amestecând continuu. La final, adaugi fulgii de cocos.
Compoziţia obţinută o torni peste cea de biscuiţi şi amesteci până se omogenizează.
Pui amestecul pe o formă de tort şi-l dai la frigider 2 ore. Ulterior, pregăteşti blatul alb, respectând aceiaşi paşi ca şi la cel maro.
Când este gata, îl pui peste blatul de ciocolată şi dai din nou la frigider.
Intre timp, pregăteşti glazura de ciocolată. Pe baie de aburi topeşti ciocolata cu untul şi torni glazura obţinută peste cele două blaturi.
Dai prăjitura la frigider 2-3 ore.
Prajitura cu blat de biscuiti si glazura de ciocolata
Pofta buna!
Prajitură cu Ghimbir și Mere din: mere, ghimbir, unt, zahar, oua, faina de grau, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, sare, nuci, zahar pudra. Ingrediente: 2 mere mari, curățate și tăiate cubulețe 2 linguri de ghimbir proaspăt, ras 1/2 cană de unt topit 1 cană de zahăr 2 ouă 2 cupe de făină […]
Pofta buna!