Prajitura cu blat de biscuiti

Printeaza

Prajitura cu blat de biscuiti din: biscuiti, ciocolata neagra, unt, branza dulce de vaci, crema de branza, oua, zahar, smantana, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ghimbir si seminte de mac.

Ingrediente:

  • 250 g biscuiti
  • 400 g ciocolata neagra de menaj
  • 125 g unt
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 250 g crema de branza sau mascarpone
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 150 ml smantana
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 1 lingura seminte de mac

 

Mod de preparare:

Zdrobiţi biscuiţii puşi într-o pungă, cu ajutorul unui sucitorsau ciocan de şniţele. Trebuie să obţineţi un pesmet cât mai fin şi uniform.

Amestecaţi pesmetul cu untul topit şi tapetaţi cu acest amestec fundul şi pereţii unei forme de tort cu pereţii detaşabili.

Amestecaţi brânza, crema de brânză, ouăle, zahărul, smântiâna, coaja şi sucul de lămâie, ghimbirul şi macul până obţineţi o compozi­ţie omogenă.

Turnaţi amestecul în tava tapetată cu biscuiţi care a fost ţinută la rece cât timp s-a prepa­rat umplutura.

Nivelaţi umplutura cu o lingură sau cu o furculiţă – pentru a obţine striaţii decorative – şi coaceţi prăjitura la foc potrivit până când se întăreşte şi în mijloc.

Scoateţi prăjitura din cuptor, detaşaţi marginile formei şi lăsaţi-o la răcit. Topiţi ciocolata şi îmbrăcaţi marginile prăjiturii cu ciocolată, în strat uniform. Inainte de servire, puiteţi orna prăjitura cu fructe de sezon.

 

Prajitura cu blat de biscuiti

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • prajitura cu blat de biscuiti
  • tarta cu blat de biscuiti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.