Prajitura cu ovaz din: ovaz, faina, oua, unt, zahar, amidon. Ingrediente: 1 cană cu fulgi de ovăz 1 cană cu făină 2 gălbenuşuri 200 g unt 125 g zahăr brun 200 g zahăr 25 g amidon 400 ml suc proaspăt de portocale 150 g unt Mod de preparare: Pune într-un castron fulgii de ovăz […]
Prajitura cu blat de ovaz
PrinteazaO reteta de prajitura cu blat de ovaz din: fulgi de ovaz, faina, galbenusuri, unt, zahar brun, zahar, amidon, suc de portocale si unt.
- 1 cana de fulgi de ovaz
- 1 cana cu faina
- 2 galbenusuri
- 200 g unt
- 125 g zahar brun
pentru crema:
- 200 g zahar
- 25 g amidon
- 400 ml suc proaspat de portocale
- 150 g unt
Mod de preparare:
Pune intr-un castron fulgii de ovaz amestecati cu faina si zaharul brun.
Fa in mijloc o adancitura si pune untul taiat cubulete si galbenusurile. Framanta toate aceste ingrediente pana obtii un aluat omogen.
Intinde aluatul de ovăz într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie.
Lasă la cuptor, la foc redus, 10-15 minute. Intre timp, pune pe foc zahărul amestecat cu amidonul şi sucul de portocale.
Amestecă energic până obţii un sos mai dens.
După ce a dat în primul clocot, adaugă untul tăiat cubuleţe.
Toarnă crema peste blatul copt. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30 de minute.
Prajitura cu blat de ovaz
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata din: fulgi de ovaz, margarina, zahar de mesteacan, oua, lapte, faina, ciocolata neagra, pudra de migdale, bicarbonat, esenta de vanilie. Ingrediente: 125 g fulgi de ovăz 100 g margarina vegetală bio 100 g zahăr de mesteacăn 2 ouă 100 ml lapte 75 g făină 75 g ciocolată neagră […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- blat din fulgi de ovaz