Prajitura bogata
PrinteazaPrajitura bogata din: oua, zahar pudra, faina, nuci, coaja de lamaie, sare, nuci, glazura alba, albus, suc de lamaie, ciocolata neagra si frisca lichida.
- 3 oua
- 125 g zahar pudra
- 125 g faina
- 125 nuci macinate
- coaja rasa a unei lamai
- un praf sare
pentru decor:
- 200 g nuci
- pentru glazura alba
- 200 g zahar pudra
- un albus
- sucul de la o jumatate de lamaie
pentru glazura de cicolata:
- 100 g ciocolata neagra
- 2 linguri frisca lichida
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu 65 g zahăr până ce se obţine un amestec alb, spumos. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare si, după ce spuma s-a format, se bat în continuare cu 60 g zahăr. In amestecul de gălbenuş se adaugă făina cernută, cele 125 g de nuci măcinate si coaja rasă de lămâie. Se amestecă bine şi, la final, se adaugă spuma de albuş.
Aluatul se toarnă într-o formă unsă cu unt şi presărată cu făină şi se coace 45 de minute. Apoi se lasă să se răcească în tavă. Se prepară glazura albă, pentru care se freacă albuşul cu zahărul până ce se obţine o cremă albă. Se adaugă sucul de lămâie şi se continuă amestecarea energic. Se toarnă peste prăjitura din tavă.
Se prepară glazura de ciocolată, pentru care ciocolata se pune la foc mic într-o crăticioară şi, după ce s-a topit, se toarnă şi frişca lichidă. Prăjitura se taie în bucăţi, se dă pe laterale prin glazura de ciocolată, prin nuca pisată şi se ornează cu miez de nucă şi glazura de ciocolată rămasă.
Prajitura bogata
Pofta buna!
Buna prajitura asta!