Prajitura Bonet
PrinteazaO reteta de prajitura Bonet din: lapte, zahar, biscuiti amaretto, cacao, rom, galbenusuri, coaja de lamaie si baton de vanilie.
- 750 ml lapte
- 150 g zahar – pt compozitie
- 100 g zahar pentru caramel
- 100 g biscuiti amaretto sau pricomigdale
- 500 g cacao
- 100 ml rom
- 10 galbenusuri mai mici sau 8 mai mari
- coaja rasa de lamaie
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare:
Caramelizaţi 100g zahăr până când acesta are culoarea roşcat închis, uniform. Turnaţi acest caramel fierbinte într-o tavă de chec şi tapetaţi tot fundul tăvii. Lăsaţi la răcit.
Bateţi gălbenuşurile cu zahărul până când obţineţi o compoziţie cremoasă şi za¬hărul s-a topit complet.
Adăugaţi cacaoa, biscuiţii mărunţiţi pentru a obţine un pesmet fin, romul, coajă de lămâie şi laptele în care aţi fiert batonul de vanilie tăiat în bucăţi.
Amestecaţi bine ingredientele, apoi turnaţi compoziţia în tavă peste caramel, puneţi tava în cuptor, într-o altă tavă cu apă (la bain-marie) şi coaceţi această budincă la foc potrivit, cam 45 – 50 de minute.
Lăsaţi budinca la răcit şi apoi răsturnaţi-o pe o tavă. Decoraţi cu frişcă, fulgi de migdale, coajă de lămâie tăiată în fâşii subţiri. Tăiaţi-o în felii înainte de servire.
Prajitura Bonet
Pofta buna!