Prăjitură cu brânză şi afine
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu branza si afine din: crema de vanilie, lapte, zahar, zahar vanilat, branzica de vaci, unt, smantana, prajitura cu cacao si afine.
- 40 g cremă de vanilie (pudră)
- 250 ml lapte
- 200 g zahăr
- 1 ceaşcă de zahăr vanilat
- 500 g brânzică de vaci
- 250 g unt
- 125 g smântână
- 1 blat de prăjitură cu cacao
- 220 g afine proaspete
Mod de preparare:
amestecă pudra de vanilie cu o cantitate mică de lapte. Se fierbe restul de lapte cu 50 g de zahăr, apoi se adaugă laptele amestecat cu pudra de vanilie şi se mai fierbe înăbuşit, timp de 1 minut, până când se obţine o cremă groasă. Se lasă să se răcească şi se presară zahăr vanilat.
Se pune brânzica de vaci într-un castron, se adaugă restul de 150 g de zahăr şi se amestecă. Untul se taie cubuleţe şi se încorporează treptat în compoziţia de brânză. Se amestecă, turnându-se încet şi smântână.
Se taie blatul de prăjitură în 32 de cercuri mici. Se spală afinele. Se umplu formele de prăjitură cu jumătate din cercurile de aluat, se întinde 2/3 din compoziţia de brânză, se încorporează în ea jumătăţi de afine.
Se acoperă cu cercurile de aluat rămase şi se dă la rece. Se acoperă cu restul de 1/3 din compoziţia de brânză înainte de servire şi se decorează cu afine.
Prăjitură cu brânză şi afine
Pofta buna!