Prajitura cu Lapte de Soia din: faina, zahar, ulei vegetal, lapte de soia, praf de copt, esenta de vanilie, fructe. Descoperă o prăjitură care îmbină plăcerea gustului cu beneficiile unei alegeri sănătoase. Acest desert, care poate fi adaptat pentru a include arome de ciocolată, vanilie sau chiar bucăți de fructe, este o dovadă a versatilității […]
Prajitura cu branza, budinca si bezea
PrinteazaPrajitura cu branza, budinca si bezea din: făină, margarina, oua, praf de copt, zahar, brânză dulce, praf pentru budincă de vanilie, lapte dulce pasteurizat, sare.
- 250 g făină
- 80 g margarină
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri zahăr
Pentru umplutură:
- 7 linguri zahăr
- 1 plic praf de copt
- 5 ouă
- 500 g brânză dulce
- 1 plic praf pentru budincă de vanilie
- 500 ml lapte dulce pasteurizat
- 1 vârf de cutit de sare
Mod de preparare:
Mixezi într-un bol margarina moale, la temperatura camerei, 3 linguri de zahăr şi un ou, până când se dizolvă cristalele de zahăr.
Adaugi praful de copt şi făina şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare, care se va întinde mai greu, iar după coacere va fi sfârâmicios.
După ce ai adunat aluatul, îl aşezi pe o hârtie de copt unsă cu ulei şi îl aplatizezi puţin, apoi acoperi cu o altă hârtie de copt şi întinzi cu sucitorul, în dreptunghi cu dimensiunea tăvii (20×25 cm).
Mixezi brânza dulce cu praful de budincă. Adaugi laptele, 4 linguri cu zahăr, un ou şi trei gălbenuşuri şi le mixezi pentru omogenizare. Intinzi crema de brânză peste aluatul din tavă.
Introduci prăjitura în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute, până se formează o crustă. Intre timp, baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare.
Presari 3 linguri cu zahăr şi continui să baţi până când se dizolvă cristalele. Scoţi tava, întinzi rapid bezeaua şi continui coacerea la foc mic, cu uşa cuptorului întredeschisă, 20-30 de minute.
După ce s-a răcit, o tai cu un cuţit umezit în apă fierbinte, pe care ai grijă să-l ştergi când se încarcă.
Prajitura cu branza, budinca si bezea
Pofta buna!
Pofta buna!