Prajitura cu branza, cacao si menta
PrinteazaPrajitura cu branza, cacao si menta din: ouă, zahar, cacao, unt, lapte, branza de vaci, frisca lichida, menta.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 65 g zahăr
- 60 g făină
- 20 g cacao
- 40 g unt
- 25 ml lapte
Pentru cremă:
- 300 g brânză de vaci
- 40 gzahăr
- 3 ouă
- 50 ml frişcă lichidă
- 4-5 fire de mentă
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi bine gălbenuşurile cu 30 g zahăr, până devin ca o cremă. încorporezi treptat untul topit, mixând continuu, apoi laptele.
Adaugi făina cernută cu cacaua şi mixezi bine. Baţi albuşurile spumă tare cu 35 g zahăr şi le încorporezi uşor în crema de cacao.
Torni compoziţia într-o tavă de 24 x 24 cm, unsă şi tapetată, o nivelezi şi introduci tava în cuptorul încins, pentru 20 de minute.
Pui frunzele de mentă în blender, cu o lingură de apă şi mixezi până se fac piure.
într-un bol, mixezi brânza cu zahărul, încorporezi treptat ouăle, frişca lichidă, piure de mentă, după gust şi amesteci foarte bine.
Scoţi tava din cuptor, întinzi crema peste blat şi pui tava în alta mai mare, în care torni apă caldă. O dai din nou la cuptor, circa 30 de minute.
O laşi să se răcorească în tavă şi o porţionezi.
Prajitura cu branza, cacao si menta
Pofta buna!