Prajitura cu branza, cacao si menta

Printeaza

Prajitura cu branza, cacao si menta din: ouă, zahar, cacao, unt, lapte, branza de vaci, frisca lichida, menta.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 65 g zahăr
  • 60 g făină
  • 20 g cacao
  • 40 g unt
  • 25 ml lapte

Pentru cremă:

  • 300 g brânză de vaci
  • 40 gzahăr
  • 3 ouă
  • 50 ml frişcă lichidă
  • 4-5 fire de mentă

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi bine gălbenuşurile cu 30 g zahăr, până devin ca o cre­mă. încorporezi treptat untul topit, mixând continuu, apoi laptele.

Adaugi făina cernută cu cacaua şi mixezi bine. Baţi albuşurile spu­mă tare cu 35 g zahăr şi le încor­porezi uşor în crema de cacao.

Torni compoziţia într-o tavă de 24 x 24 cm, unsă şi tapetată, o nive­lezi şi introduci tava în cuptorul încins, pentru 20 de minute.

Pui frunzele de mentă în blender, cu o lingură de apă şi mixezi până se fac piure.

într-un bol, mixezi brânza cu zahărul, încorporezi treptat ouăle, frişca lichidă, piure de mentă, după gust şi amesteci foarte bine.

Scoţi tava din cuptor, întinzi crema peste blat şi pui tava în alta mai mare, în care torni apă caldă. O dai din nou la cuptor, circa 30 de minute.

O laşi să se răcorească în tavă şi o porţionezi.

 

Prajitura cu branza, cacao si menta

Prajitura_cu_branza_cacao_si_menta

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.