Prăjitură cu branză, capsuni si mure
PrinteazaPrăjitură cu branză, capsuni si mure din: faina, zahar, sare, galbenusuri, unt, albusuri, branza dulce, baton de vanilie, budinca de vanilie, lapte de cocos, capsuni, mure, frisca, fulgi de cocos.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 65 g zahăr
- 1 vârf de sare
- 2 gălbenuşuri
- 100 g unt
Pentru umplutură:
- 2 albuşuri
- 120 g zahăr
- 500 g brânză dulce
- măduva de la un baton de vanilie
- 1 pachet budincă de vanilie
- 50 g unt moale
- 1 cutie lapte de cocos neîndulcit
Pentru stratul de deasupra:
- câte 250 g căpşuni şi mure
- 200 ml frişca
- 1 pachet zahăr vanilinat
- 2 linguri fulgi de cocos
Mod de preparare:
Frământaţi ingredientele pentru aluat, formaţi cu el o sferă, înfăşuraţi-l în folie de aluminiu şi lăsaţi-l la frigider circa 30 de minute.
Tapetaţi cu hârtie de copt fundul şi marginea unei forme de sufleu (0 26 cm). Incingeţi cuptorul la 200°C. Aşezaţi 2/3 din aluat în formă, iar din restul aluatului formaţi o margine de 3 cm înălţime.
Inţepaţi fundul aluatului cu o furculiţă. Tăiaţi hârtia de copt cu 5 cm mai mare decât forma, aşezaţi-o peste aluat şi presăraţi apoi câteva fructe uscate (boabe de mazăre sau fasole).
Coaceţi aluatul circa 10 minute pe al doilea nivel de jos al cuptorului. După aceea, îndepărtaţi boabele şi hârtia pentru copt.
Reduceţi temperatura cuptorului la 175°C. Pentru umplutură, bateţi albuşurile spumă cu 20 g zahăr.
Amestecaţi restul ingredientelor pentru umplutură, apoi încorporaţi şi spuma de albuşuri în amestecul rezultat.
Apoi întindeţi acest amestec peste aluat şi coaceţi prăjitura circa 70 de minute pe nivelul mediu al cuptorului.
După aceea, lăsaţi-o să se răcească şi scoateţi-o din formă. Pregătiţi fructele de pădure, bateţi frişca şi zahărul vanilinat.
Intindeţi amestecul peste prăjitura cu brânză. Presăraţi fructele de pădure şi fulgii de cocos.
Pofta buna!
Imi plac murele, sunt fructele de padure preferate. Se gasesc greu, dar merita.