Prajitura cu branza si capsuni

Printeaza

Prajitura cu branza si capsuni

Ingrediente

– aluat:

  • 150 g făină de grâu integrală
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr brun
  • 1 gălbenuş

-umplutură:

  • 4 ouă
  • 500 g brânză dulce de vaci
  • 300 g iaurt slab
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt
  • 2 budincă de vanilie
  • 250 g căpşuni

Preparare:

Frământaţi ingredientele pentru aluat, înfăşuraţi-l în folie, apoi lăsaţi-l 30 de minute la rece.  Separaţi ouăle. Amestecaţi gălbenuşurile, brânza dulce, iaurtul, 50 g zahăr şi untul moale. Adăugaţi budinca de vanilie amestecând continuu.

Bateţi albuşurile cu 50 g zahăr şi încorporaţi bezeaua în crema de brânză, încingeţi cuptorul la 175°C. Intindeţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi formaţi cu el un dreptunghi de 30 x 30 cm. Aşezaţi-l apoi într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.

Inchideţi-l într-o ramă de copt. întindeţi crema de brânză şi coaceţi prăjitura cea. 60 de minute. Aşezaţi căpşunile tăiate peste prăjitură şi eventual turnaţi glazura.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sunt fana prajituri. O sa fac si eu prajitura cu branza si capsuni. Yummy

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.