Prajitura cu branza, cocos si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu branza, cocos si ciocolata din: cremă de brânză, nuca de cocos, zahar, oua, amidon, zahara vanilat, esenta de vanilie, faina, cacao, praf de copt, sare, ciocolata, esenţă de rom, lapte, unt.
Ingrediente:
- 250 g cremă de brânză
- 50 g nucă de cocos
- 50 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 3 linguriţe amidon
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru blat:
- 2 linguri făină
- 2 linguri amidon
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 50 g ciocolată
- 4 ouă
- 60 g zahăr
- 1 fiolă esenţă de rom
Pentru glazură:
- 120 ml lapte
- 50 g zahăr
- 25 g unt
- 100 g ciocolată
Mod de preparare:
Pentru bilutele de branza amesteci bine toate ingredientele şi laşi compoziţia la frigider pentru 30 de minute.
Pentru blat amesteci făina cu amidonul, cacaua, praful de copt şi praful de sare.
Topeşti ciocolata şi o laşi la răcit. Adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, apoi esenţa de rom. Baţi albuşurile spumă cu zahărul.
Adaugi, amestecând de jos în sus, ciocolata, apoi amestecul de făină.
Intr-o tavă cu diametrul de 20/26 cm, pui hârtie de copt. Scoţi din frigider compoziţia de brânză şi faci biluţe pe care le aşezi în tavă, lăsând distanţă între ele.
Peste ele torni compoziţia de ciocolată. Coci circa 30 de minute.
Scoţi prăjitura din cuptor şi prepari glazura. Fierbi laptele, împreună cu untul şi zahărul.
După 2-3 clocote, iei de pe foc şi adaugi ciocolata, amestecând până când se topeşte. Torni glazura fierbinte peste prăjitură
Prajitura cu branza, cocos si ciocolata
Pofta buna!