Prăjitură cu branză corsicană proaspată
PrinteazaPrăjitură cu branză corsicană proaspată din: branza corsicana, lamaie, oua, fructoza, sare, ulei de masline.
Ingrediente:
- 250 g de brânză corsicană proaspătă brocciu (dacă nu găsiţi, brânză proaspătă de capră sau de oaie)
- 1 lămâie netratată
- 3 ouă
- 60 g de fructoză
- 1 praf de sare
- ulei de măsline pentru forma de copt
Mod de preparare Prăjitură cu branză corsicană proaspată:
Incălziţi cuptorul la 180°C (treapta 6). Scurgeţi brânza într-un tifon. Desprindeţi 4 bucăţi subţiri de coajă de lămâie, lungi de 5-6 cm.
Puneţi-le într-o cratiţă cu apă clocotită şi lăsaţi-le 3 minute. Scurgeţi-le, apoi tocaţi mărunt.
Separaţi albuşurile de gălbenuşuri, punându-le în boluri diferite. Adăugaţi fructoza la gălbenuşuri.
Frecaţi până când obţineţi un amestec creinos. Striviţi brânza cu furculiţa, pe o farfurie. Incorporaţi-o în gălbenuşuri, adăugând coaja de lămâie tocată.
Amestecaţi pentru a obţine un amestec omogen.
Adăugaţi sarea la albuşuri, apoi bateţi-le cu mixerul electric, până când capătă consistenţă. încorporaţi cu grijă spuma în amestecul anterior, cu ajutorul unei spatule.
Ungeţi cu ulei de măsline o formă de copt. Turnaţi preparatul în formă.
Puneţi la cuptor şi lăsaţi să se coacă timp de 35 de minute. Verificaţi dacă s-acopt înfigând un cuţit ascuţit: lama trebuie să iasă curată.
Lăsaţi să se răcorească înainte de a scoate din formă.
Poftă bună!