Prăjitură cu brânză, dovleac si glazură de portocale

Printeaza

Prăjitură cu brânză, dovleac si glazură de portocale din: unt, ciocolata neagra, zahar, oua, faina, nuci, alune, galbenusuri, piure de dovleac, mascarpone, lapte, smantana, amidon, zahar vanilat, scortisoara, gem de portocale si miere de albine.

Ingrediente:Prajitura_cu_brânza_dovleac_si_glazura_de_portocale

blat:

  • 75 g unt
  • 75 g ciocolata neagra
  • 50 g zahar
  • 2 oua
  • 60 g faina
  • 50 g nuci, alune maruntite

crema:

  • 5 oua
  • 2 galbenusuri
  • 350 g piure de dovleac
  • 1 kg branza de vaci, crema de branza sau mascarpone
  • 300 ml lapte condensat
  • 100 ml smantana grasa sau frisca
  • 3 linguri amidon
  • 1/3 lingurita scortisoara rasa
  • 1 lingurita zahar vanilat

glazura:

  • 200 ml smantana grasa
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml gem de portocale
  • 3 linguri apa

sos caramel:

  • 200 ml smantana grasa sau frisca
  • 50 g zahar brun
  • 50 ml miere de albine
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Preparaţi mai întâi crema: amestecaţi într-un castron mai mare piu- reul de dovleac copt, brânza, ouăle, gălbenuşurile, laptele conden­sat, smântână sau frişca, zahărul şi mirodeniile. Lăsaţi amestecul în repaus până când pregătiţi blatul.

Pentru blat, topiţi ciocolata şi untul într-un castron, la foc potrivit.

Când aţi obţinut o compoziţie omogenă, luaţi vasul de pe foc, lă- saţi-l la răcit şi apoi adăugaţi în amestec zahărul şi ouăle.

Amestecaţi bine ingredientele, apoi adăugaţi făina şi nucile mărunţite.

Intindeţi amestecul într-o tavă rotundă, cu diametrul de 24cm, pe hârtie de copt. Coaceţi blatul 13 minute la foc potrivit.

Scoateţi tava din cuptor şi turnaţi peste blat crema. Puneţi din nou tava la cuptor. Coaceţi la foc iute primele 10 minute, apoi la foc mai mic, timp de o oră sau o oră şi jumătate, până când se întăreşte.

Pentru glazură, scoateţi prăjitura coaptă din cuptor, turnaţi deasupra smântână sau frişca bătută cu 3 linguri zahăr.

Puneţi iar tava la cup­tor pentru 15 minute, apoi scoateţi tava şi lăsaţi prăjitura la răcit. Fierbeţi 1 minut gemul de portocale amestecat cu apă şi turnaţi-l peste prăjitura călduţă.

Puneţi prăjitura la frigider pentru 12 ore. La servire, turnaţi peste fiecare bucată sos caramel obţinut prin fierberea timp de 15 minute a ingredientelor.

Prăjitură cu brânză, dovleac si glazură de portocale

Prajitura_cu_brânza_dovleac_si_glazura_de_portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.