Borş de cartofi cu urzici din: cartofi, morcov, urzici, ceapa verde, usturoi, bors, leustean si patrunjel. Ingrediente: 300g cartofi (2-3 buc) 1 morcov 1 castron plin cu urzici alese, spălate şi tăiate fâşii 5-6 fire de ceapă verde 2 fire de usturoi cu frunze ½ l borş sare leuştean şi pătrunjel tocate Mod de […]
Prajitura cu branza dulce si glazura de cacao
PrinteazaPrajitura cu branza dulce si glazura de cacao din:
Ingrediente:
- 400 g margarină
- 250 g zahăr
- 3 ouă
- 1/2 cană lapte
- 200 g brânză dulce
- 3 linguri zahăr
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 400 g făină.
glazură:
- 200 g zahăr
- 200 g margarină sau unt
- 2 linguri cacao
- bomboane-ornament
Mod de preparare:
Prajitura cu branza dulce si glazura de cacao: Pregăteşti prăjitura aşa: Freci margarina cu 250 g zahăr, până obţii o spumă.
Adaugi ouăle, laptele, brânza dulce frământată cu 3 linguri de zahăr şi amesteci totul. Stingi bicarbonatul cu oţet, îl pui peste compoziţie şi mai amesteci.
Torni făina, câte o lingură, amestecând după fiecare. Pui compoziţia într-o tavă şi dai la cuptor pentru 30 de minute.
Pregăteşti glazura aşa:
Topeşti ingredientele menţionate, până la fierbere. Laşi la rece glazura ca să se îngroaşe şi apoi o întinzi deasupra, pe prăjitură, după care ornezi cu bomboane-ornament colorate.
Pofta buna!
Crochete din carne de pasare din: piept de pasare, zarzavat fiert, albus de ou, sare si verdeata. Ingredinte: 100-150 gr. piept de pasare o lingura zarzavat fiert tocat marunt 1 albus sare verdeata Mod de preparare Se da carnea fiarta prin masina de tocat de doua ori impreuna cu zarzavatul, se amesteca cu […]