Prajitura cu branza si fructe de padure – usor de preparat
PrinteazaO reteta de prajitura cu branza si fructe de padure din: faina, zahar, unt, galbenus, sare, oua, lamaie, zahar, branza de vaci, esenta de vanilie si fructe de padure.
- 100 g faina
- 80 g zahar
- 80 g unt
- 1 galbenus
- un cutit varf de sare
crema:
- 7 oua
- 1 lamaie (coaja si sucul)
- 8 linguri zahar
- 600 g branza de vaci
- 4 linguri faina
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de cutit sare
ornare:
- 600 g fructe de padure
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu zahărul şi sarea. Incorporaţi untul ţinut la temperatura camerei, apoi gălbenuşul.
Puneţi aluatul la frigider până preparaţi crema.
Cu ajutorul unui mixer frecaţi gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr apoi adăugaţi praful de copt, vanilia şi făina.
Incorporaţi brânza de vaci, sucul şi coaja de lămâie, praful de sare.
Bateţi albuşurile spumă, adăugând treptat zahărul.
Adăugaţi-le în compoziţia cu gălbenuşuri, amestecând de jos în sus.
Opţional, puteţi adăuga câteva fructe de pădure în compoziţie. Ungeţi cu unt o formă rotundă cu pereţi detaşabili şi întindeţi aluatul cu ajutorul mâinilor pe toată suprafaţa.
Adăugaţi crema de brânza, nivelaţi-o şi puneţi forma la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 de minute.
Când este uniform rumenită, lăsaţi-o la răcit. înainte de servire ornaţi cu fructe de pădure proaspete.
Prajitura cu branza si fructe de padure
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu branza si fructe de padure
- prajitura cu branza de vaci si fructe de padure
- prajitura cu fructe de padure si branza
- prajitura cu fructe de padure si branza de vaci