Prajitura cu branza si fructe
PrinteazaO reteta de prajitura cu branza si fructe din: biscuiti de ovaz, unt, zahar, branza de vaci dulce, zahar, zeama de lamaie, zahar vanilat, sare, faina, oua, smantana, fructe si jeleu de coacaze.
- 350 g biscuiti de ovaz sau amaretto pisati
- 150 g unt
- 100 g zahar
umplutura:
- 750 g de branza de vaci dulce, crema de branza sau mascarpone
- 400 g zahar
- 3 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura zahar vanilat
- un varf de cutit sare
- 3 linguri faina
- 5 oua
glazura:
- 150 ml smantana
- 3 linguri zahar
- 1 linguita zahar vanilat
- 1 kg capsune sau alte fructe de sezon
- 400 g jeleu de coacaze sau alt gem acrisor
Mod de preparare:
Amestecati pesmetul de biscuiti cu zaharul si unturl, pana cand obtineti un amestec omogen. Intindeţi amestecul într-o foaie cu care tapetaţi pereţii şi fundul unei tăvi rotunde cu diametrul de 25cm. Coaceţi timp de 10 minute blatul, apoi lăsaţi-l la rece.
Bateţi crema de brânză cu zahărul, sucul de lămâie, vanilia şi sarea. Adăugaţi treptat făina, amestecând încontinuu şi ouăle, pe rând. Amestecaţi pentru omogenizare, apoi turnaţi amestecul în vasul cu blatul copt. Nivelaţi şi coaceţi aproximativ 45 de minute, la foc potrivit. Prăjitura este coaptă când partea din mijloc este tare şi este rumenită uniform. Lăsaţi prăjitura la răcit puţin.
Pentru glazură, amestecaţi smântână cu zahărul şi vanilia, întindeţi amestecul deasupra prăjiturii şi mai puneţi prăjitura pentru 5 minute la cuptor, la foc iute. Scoateţi prăjitura rece din tavă, puneti-o pe un platou, ungeti-o cu jeleu sau gem, într-un strat de 0,5cm.
Puneţi în acest strat căpşunele „în picioare”, una lângă alta. Ţineţi prăjitura cel puţin 30 de minute la frigider înainte de tăiere.
Prajitura cu branza si fructe
Pofta buna!
Vreau si eu din prajitura cu branza