Prajitura cu branza si glazura de portocale
PrinteazaPrajitura cu branza si glazura de portocale din: oua, zahar, cacao, ulei, faina, coaja de lamaie, praf de copt, unt, branza de vaci, capsuni, budinca de vanilie, suc de portocale.
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 6 linguri făină
- coajă rasă de la o lămâie
- 1 linguriţă cu praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 1 pachet de unt 80% grăsime
- 9 linguri zahăr
- 500 g brânză de vaci
- 200 g căpşuni tăiate mărunt
Ingrediente pentru glazură:
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 5 linguri zahăr
- 700 ml suc acidulat de portocale
Mod de preparare:
Amesteci untul cu 9 linguri zahăr cu 500 g brânză de vaci şi 200 g căpşuni tăiate mărunt. Baţi albuşurile, adaugi treptat zahărul, apoi gălbenuşurile frecate cu ulei şi coaja de lămâie. Incorporezi făina cu praful de copt şi cacao.
Introduci în cuptor la temperatura de 180 C timp de 20-25 de minute. Praful de budincă şi zahărul le amesteci cu 150 ml suc acidulat de portocale, iar restul de suc îl pui la fiert.
Când începe să fiarbă, adaugi praful de budincă şi amesteci repede, pentru că se îngroaşă.
Pe blatul rece pui crema, apoi budinca, când este călduţă.
Pofta buna!