Prajitura cu branza si ananas din: faina, unt, zahar, oua, branza, stafide, portocala, ananas. Ingrediente: 250 g făină 100 g unt un ou un praf sare o lingură zahăr 4 linguri apă rece Pentru umplutură: 250 g brânză de vaci sau ricotta 3 ouă 50 g stafide 50 g zahăr un praf sare o lingură […]
Prajitura cu branza si glazura de vanilie cu portocala
PrinteazaPrajitura cu branza si glazura de vanilie cu portocala din: ouă, zahar, cacao, ulei, faina, coaja de lamaie, praf de copt, unt 80% grăsime, brânză de vaci, căpşuni, budincă de vanilie, suc acidulat de portocale.
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 6 linguri făină
- coajă rasă de la o lămâie
- o linguriţă cu praf de copt
Pentru cremă:
- 1 pachet de unt 80% grăsime
- 9 linguri zahăr
- 500 g brânză de vaci
- 200 g căpşuni tăiate mărunt
Pentru glazură:
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 5 linguri zahăr
- 700 ml suc acidulat de portocale, din comerţ
Mod de preparare:
Amesteci untul cu 9 linguri zahăr cu 500 g brânză de vaci şi 200 g căpşuni tăiate mărunt.
Baţi albuşurile, adaugi treptat zahărul, apoi gălbenuşurile frecate cu ulei şi coaja de lămâie.
La urmă încorporezi făina cu praful de copt şi cacao.
Introduci în cuptor la temperatura de 180 grade, timp de 20-25 de minute.
Praful de budincă şi zahărul le amesteci cu 150 ml suc acidulat de portocale, iar restul de suc îl pui la fiert.
Când începe să fiarbă, adaugi praful de budincă şi amesteci repede, pentru că se îngroaşă.
Pe blatul rece pui crema, apoi budinca, când este călduţă.
Prajitura cu branza si glazura de vanilie cu portocala
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!