Prajitura cu branza si mango
PrinteazaO reteta de prajitura cu branza si mango din: biscuiti cu unt, unt, foite de gelatina, branza dulce, crema de branza, zahar, zahar vanilat, suc de mango, frisca si gelatina.
blat:
- 200 g biscuiţi cu unt
- 120 g unt
cremă:
- 8 foiţe de gelatină
- 500 g brânză dulce
- 200 g cremă de brânză
- 5 linguri zahăr
- 2 linguriţe zahăr vanilinat
- 100 ml suc de mango
- 200 ml frişca
glazură:
- 2 foiţe gelatină
- 200 ml suc de mango
- 100 ml frişca
Mod de preparare:
Inmuiaţi gelatina pentru cremă şi glazură separat, în multă apă rece. Fărâmiţaţi biscuiţii. Topiţi untul, amestecaţi-l cu pesmetul format şi aşezaţi-l ca blat într-o formă rotundă (0 26 cm), tapetată cu hârtie pentru copt. Pentru a se întări, băgaţi-l la frigider.
Amestecaţi brânza şi crema de brânză cu zahărul vanilinat şi zahărul, încălziţi puţin suc de mango şi dizolvaţi acolo gelatina. Adăugaţi şi restul sucului, apoi turnaţi-l peste amestecul cu brânză. Lăsaţi crema cca 30 de minute la rece. Bateţi frişca bine şi încorporaţi-o în cremă imediat ce aceasta începe să se închege.
Aşezaţi-o peste blatul din formă şi lăsaţi prăjitura cca 4 ore la rece. Incălziţi sucul de mango pentru glazură. Dizolvaţi acolo gelatina şi turnaţi-o peste prăjitură, apoi lăsaţi-o încă o oră la frigider. Bateţi frişca rămasă bine şi, înainte de servire, spriţaţi cu aceasta bulgăraşi pe prăjitură.
Prajitura cu branza si mango
Pofta buna!