Prăjitură cu brânză, nuci şi struguri

Printeaza

Prajitura cu branza, nuci si struguri din: biscuiti din ovaz, unt, lamaie, zahar vanilat, branza mascarpone, branza de vaci, foi de gelatina, zahar tos, struguri, miere, rom si nuci macinate.

Ingrediente:

  • 500 g biscuiti din ovaz sau amaretto
  • 300 g unt
  • 1 lamaie
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 800 g branza mascarpone
  • 200 g branza de vaci dulce
  • 3 foi de gelatina
  • 250 g zahar ros
  • 1 kg struguri
  • 5 linguri miere
  • 1 lingura rom
  • 150 g nuci macinate

 

Mod de preparare:

Sfaramati biscuitii marunt. Amestecati pesmetul fin obtinut cu untul topit, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat. Din amestecul obtinut intindeti o foaie intr-o tava de aragaz, unsa si tapetata. Coaceti foaia la foc potrivit, 20 – 25 minute, apoi lasati-o la racit.

Inmuiati gelatina in 2 linguri apa rece, apoi incalziti apa cand gelatina se dizolva. Amestecati-o cu zaharul, branza de vaci sfaramata, mascarpone si boabele de struguri, spalata si scurse de apa. Turnati amestecul omogenizat peste foaia de biscuiti, dupa ce s-a racit.

Nivelati amestecul si puneti tava la frigider pentru 2 ore cel putin. Inainte de servire, amestecati mierea cu romul si turnati amestecul peste prajitura scoasa din frigider.

Deasupra presarati nuca macinata in strat uniform. Puteti orna cu miez intreg, fiert in miere.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.