Prajitura cu branza si sos de cirese
PrinteazaPrajitura cu branza si sos de cirese din: ricotta, unt, biscuiti digestivi, biscuiti amaretti, zahar, gelatina, crema de branza, esenta de vanilie, cirese, lamai, amidon.
Ingrediente:
- 500g de brânză ricotta
- 75g de unt la temperatura camerei
- 125g de biscuiţi digestivi
- 100g de biscuiţi amaretti
- 140g de zahăr
- 1 plic de gelatină
- 250g de cremă de brânză
- 1 fiolă de esenţă de vanilie
- 300g de cireşe roşii fără sâmburi
- 2 lămâi
- 1 linguriţă de amidon
Mod de preparare:
Prajitura cu branza si sos de cirese: zdrobesc biscuiţii şi se amestecă bine cu untul, apoi se pun într-o tavă cu fundul detaşabil şi se presează pentru a forma o crustă uniformă. Se dă tava la frigider.
amestecă ricotta cu 100g de zahăr, apoi se adaugă crema de brânză şi se omogenizează. Se încorporează vanilia, zeama şi coaja de la o lămâie şi gelatina preparată conform instrucţiunilor.
toarnă compoziţia peste crusta de biscuiţi şi se dă la frigider timp de două ore, să se aşeze.
Intr-o oală mică se adaugă cireşele, zeama de la 1/2 de lămâie şi 40g de zahăr şi se lasă la foc mic până când cireşele încep să se înmoaie puţin.
adaugă amidonul amestecat cu 1 lingură de apă, se amestecă şi se mai fierbe sosul 2 minute, până când începe să se îngroaşe.
Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
Când cheesecake-ul s-a aşezat, se decorează cu sosul de cireşe şi se serveşte.
Pofta buna!