Prajitura cu branza de vaci, cacao si glazura de citrice
PrinteazaPrajitura cu branza de vaci, cacao si glazura de citrice din: oua, zahar, faina, ulei, cacao, nuci, esenta de rom, praf de copt, sare, brânză de vaci, zahăr pudră, unt de 80-82% grăsime, zahăr vanilat, coaja de lămâie sau de portocală, budincă de vanilie, zahăr, apă carbogazoasă, suc de portocale.
Ingrediente:
- 8 ouă
- 10 linguri zahăr
- 10 linguri făină
- 2 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 100 g nuci mărunţite
- esenţă de rom
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 1 kg brânză de vaci
- 300 g zahăr pudră
- 250 g unt de 80-82% grăsime
- 2 plicuri zahăr vanilat
- răzătură de lămâie sau de portocală
Pentru glazură:
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 10 linguri zahăr
- 700 ml apă carbogazoasă
- sucul a 3 portocale
Mod de preparare:
Baţi albuşurile cu sarea, adaugi treptat zahărul, gălbenuşurile frecate cu uleiui, la urmă făina cernută împreună cu praful de copt şt cacao, esenţa şi nucile mărunţite.
Coci blatul în cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii.
Pentru crema, freci untul moale la temperatura camerei, împreună cu zahărul pudră şi zahărul vanilat.
Adaugi brânza de vaci şi răzătura de lămâie sau portocală şi amesteci bine, să obţii o compoziţie cremoasă.
Pentru glazura, combini sucul de portocală cu apă carbogazoasă.
Amesteci praful de budincă şi zahărul cu 1 cană suc obţinut. Restul de suc îl pui la fiert.
Adaugi budinca diluată în sucul care începe să fiarbă şi amesteci energic până se îngroaşă.
Pui crema pe blatul rece şi acoperi cu budinca puţin călduţă. Este o prăjitură aspectuoasă şi foarte gustoasă.
Prajitura cu branza de vaci, cacao si glazura de citrice
Pofta buna!